Onur Balcı
|
6 Haziran 2022 Pazartesi
|
Mersin Ceride Haber
Bozyazı Haberleri

Bozyazı Belediye Başkanı Mustafa Çetinkaya, Miraç Kandili münasebetiyle bir yazılı mesaj yayınladı.


Bozyazı Belediye Başkanı  Mustafa Çetinkaya yayınlandığı kutlama mesajında  tüm İslam aleminin ve Bozyazılı vatandaşların 
Miraç kandilini tebrik etti.


Peygamber Efendimizin mucizelerinden olan Miraç'ın, yüce Peygamberimizin Cenabı Allah’ın yüksek huzuruna kabulü olduğunu belirten Çetinkaya, “Bu mübarek gecenin, ülkemize ve dünyaya sağlık, barış ve huzur getirmesini Cenab-ı Allah’tan niyaz eder, vatandaşlarımızın ve tüm İslam aleminin mübarek Miraç Kandilini en içten duygularımla tebrik ederim” ifadelerini kullandı.

Bozyazı Tarihi

Bozyazı İlçesi’nin içinde bulunduğu bölge M.Ö.3.binyılda Luwi kavimlerinin yaşadığı Tarhundaşşa Kralığı’nın sınırları içinde bulunuyordu. Asurlular zamanında bölgeye, Queadı verilmiş olmasına rağmen belirsizlik vardır. M.Ö.7.yy.da bölge bir Samos kolonisi durumundadır. Asır ve Babil metinlerinde, bölgenin 7.ve 6.yy.da Fenikelilerle ticaret yapan önemli bir liman kent olduğu belirtilmektedir.

Bugünkü Bozyazı İlçesi, Beyreli ve Gürlevik Köyleri’nin birleşmesiyle Haziran 1966 tarihinde Belediyelik, 28 Eylül 1988 tarihinde İlçe olmuştur.