Onur Balcı
|
6 Haziran 2022 Pazartesi
|
Mersin Ceride Haber
Tarsus Haberleri

Mersin-Adana-Gaziantep Yüksek Standartlı Demiryolu projesi ile ilgili yapılan sunuma katılan Tarsus belediye başkanı Haluk Bozdoğan, projenin bu şekilde yapılmasını kabul etmiyoruz dedi.
Defalarca Ankara'ya gittik, anket yaptık. Hala sonuç alamadık dedi.
Başkan Bozdoğan, yapılan sunum sonrası tren yolu projesi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Başkan Bozdoğan, ‘’Ne olacak Tarsus? Bu kent ikiye mi bölünecek? Tarsus, yarısının kuzeyde oturduğu diğer yarısının alt tarafta işyerlerinin olduğu bir kent.  Anket çalışması yapıldı, anket çalışmasında ciddi bir şekilde halk ısrarla şunu söyledi. Bu kenti ikiye bölmeyin. Defalarca Ankara’lara gittik, istediklerimizi anlattık, bu kenti ikiye bölmeyin dedik. Sonuç ne? Sonuç yok. Artık gerekli yerlerden gerekli açıklamaların yapılmasını istiyoruz. ‘’ diye konuştu.

‘’TREN ALT YOLDAN GEÇERSE 207 DÖNÜM YEŞİL ALAN KAZANDIRILACAK’’

 

Tren yolu projesinde alt yolun kullanılmasını gerektiğini ifade eden Başkan Bozdoğan, ‘’ Kentimizin öyle bir yaşantısı var ki ve insanların öyle birbirine bağlılığı var ki görmenizi isteriz. Medeniyetin, tarihin, çok kültürlülüğün başkentidir Tarsus. Bi bakıyoruz bir proje geliyor kente, yıllardır insanlar bu proje ile yatıyor bu proje ile kalkıyor. Partilerin hepsi CHP, AKP, MHP dahil olmak üzere bir direnç gösteriyor. Ne olacak 2.7 km diye soruyorlar. Lakin hiçbirimiz kimseden bir yanıt alamıyoruz. Yanlışlarını gösteriyoruz kabul ediliyor ama sonuç sıfır. Sizler mitolojik köprülerden bahsediyorsunuz ama biz burada insanlık köprülerini daha çok önemsiyoruz lütfen bunu unutmayın. Bizler Ankara’ya gittik ayrı ayrı projeler hazırlayıp götürdük ve 8 tane geçiş hattı belirledik hatta bizzat yaptıkları yanlışları tek tek anlattık ve kabul de ettiler, evet hatalıyız dediler. Tren alttan geçerse 207 dönüm yeşil alan ortaya çıkaracağız diyoruz ve bu rakam çok ciddi bir rakam. Ancak yetkililer bize doğru iklimden bahsediyor, bu doğru değildir.  ‘’dedi.