Onur Balcı
|
6 Haziran 2022 Pazartesi
|
Mersin Ceride Haber
Anamur Haberleri

Ülkemizde yaşanan stokçuluk ve fırsatçılık vakalarına, Mersin ili geneli hemen hemen bütün belediyeler el koydu. Fahiş fiyat denetimleri tüm belediyelerde kendini gösterdi. Önce Toroslar, sonra Akdeniz şimdide Anamur Belediyesi, fahiş fiyat denetimlerine başladı.
Anamur Belediyesi Zabıta ekipleri, ilçe genelinde etiket fiyatlarını denetime tabii tuttu.
Döviz kurunda yaşanan düşüşle birlikte, fiyatların aşağıya doğru çekilmesi gerektiğini belirten Anamur Belediye Başkanı Kılınç, bu süreci fırsata çevirmeyi düşünenlerin vatandaşlar üzerinden para kazanmasına müsade etmeyeceklerini belirtti.
Yapılan denetimlerde şu ana kadar fahiş fiyat uygulamasına rastlamadıklarını da belirten Başkan Kılınç: "İlçemizde bulunan marketlere yönelik etiket kontrolü ve fiyat denetimi yapıyoruz. Şu ana kadar herhangi bir olumsuz duruma rastlamadık. Denetim yaptığımız iş yeri yetkililerinin de temennisi fiyatların biran önce düşmesi şeklinde. Krizi fırsata çevirerek sadece para kazanmaya odaklanmayan, vatandaşın cebini de düşünen esnaflarımıza teşekkür ediyorum. Vatandaşlarımızın temel gıda maddeleri başta olmak üzere bütün ihtiyaçlarını en uygun fiyata alabilmesi için denetimlerimizi arttırarak sürdüreceğiz" dedi.