Onur Balcı
|
10 Ağustos 2023 Perşembe
|
Mersin Ceride Haber
Siyaset Haberleri

Genel seçimlerde tatil yapmadan, duraksamadan aralıksız çalışmaya devam ederek oy potansiyelini artırdıklarını ifade eden Seçer, “Erdemli’de de puanımızı 4.27 puan artırdık. Bunlar seçim zamanında yurtdışına, Bodrum’a tatile giderek olmadı. Burada, çalışarak oldu. Bunu da ayırmak lazım” dedi.

Belediye başkanlarının halka en yakın konumda olan kişiler olduğunu ifade eden Seçer, “Sihir burada, güç burada. Bir belediye başkanı halka en yakın olandır. Hizmet; vatandaşa ulaşmanın en iyi yoludur. Onun için 13 ilçemizin tamamı CHP’nin olmalı. Büyükşehir olmalı. 11 değil, 21, 31 olmalı. O zaman iktidara bir başımıza yürüyebiliriz” diye konuştu.

Yerel seçimlerde hem Mersin Büyükşehir Belediyesi’ni hem de ilçe belediye başkanlıklarını tekrar kazanacaklarını söyleyen Seçer, “Belediyeleri kazanacağız. Hiç kimsenin kaygısı olmasın. Büyükşehri tekrar, hem de fark atarak kazanacağız. Bizim Mersin’de ittifak arayışlarımız söz konusu değil. Herkes işkembeden konuşuyor. Bizim böyle bir arayışımız yok” ifadelerini kullandı.

Önümüzdeki günlerde Erdemli Sebze Hali’nin açılışını gerçekleştireceklerini de söyleyen Seçer, “Son derece modern bir hal yaptık. CHP’li bir belediye geldi ‘Erdemlide az oy - çok oy çıktı’ mütalaası yapmadı ve Erdemli Sebze Hali’ni bitirdi. Şimdi hak sahiplerine teslim edecek. Çünkü mesele oy meselesi değil; mesele üretim, halkın talepleri meselesi” dedi.

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkanı Vahap Seçer, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Erdemli İlçe Başkanlığı Olağan Kongresi'ne katıldı.

Erdemli Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen kongreye, Başkan Seçer'in yanı sıra CHP Mersin Milletvekilleri Gülcan Kış, Talat Dinçer, Hasan Ufuk Çakır, PM Üyesi Emre Yılmaz, Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı İzzet Kırılmaz, İl Başkanı Koral Ömür, il ve ilçe yöneticileri ile partililer katıldı.

“Partimizin, genel seçimde aldığı çok stratejik ve radikal kararlar oldu”

Partililere hitaben yaptığı konuşmasında, kongre süreci içerisinde genel seçime ilişkin değerlendirmeler de yapıldığını söyleyen Başkan Vahap Seçer, “Partimizin o dönemde aldığı çok stratejik ve radikal kararlar oldu; CHP’nin bugüne kadar alışık olmadığı kararlar. CHP, tarihsel sürece baktığınız zaman hep kendi ayakları üzerinde mücadele eden bir parti, kendini gösteren bir parti oldu. Yakın 30 yıllık bir siyasi tarihe baktığınız zaman sağda, ufak partiler genelde ittifaklar yapardı. Zamanında Refah Partisi; Milliyetçi Hareket Partisi’yle 1991’de bir ittifak kurmuştu. Ama Başkanlık Sistemi’nden sonra artık yüzde 50 artı 1 oyun iktidarı belirlediği bir ülkede, ittifaklar siyasal aritmetik gereği zorunlu olmuştur” dedi.