Onur Balcı
|
6 Haziran 2022 Pazartesi
|
Mersin Ceride Haber
Mersin Büyükşehir Haberleri

Mersin’in Silifke, Aydıncık ve Bozyazı ilçeleri ile Mugla ve Antalya yangınlarına destek amacıyla giden ekip Mersin'e döndü. Olayı ekibin ağzından dinleyelim.

İtfaiye Dairesi Başkanlığı’nda Grup Amiri olarak görev yapan Murat Önen;

"Bizim için her yer yuvadır. Muğla’daki bir ağaç da bizim için aynıdır, Mersin’deki bir ağaç da aynıdır. Orada yanan da ciğerimizi yakar, burada yanan da ciğerimizi yakar. Bizim amacımız bir ağaç kurtarmaktı. Bunda eğer bir katkımız olduysa ekip olarak mutlu olduk” dedi.

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Müdahale ve Koordinasyon Şube Müdürü Ali Temiz;

"Dönen ekiplere emeklerinden dolayı teşekkür ederiz, her saat, her gün olayları takip ederek, eksikleri varsa onları ilgili koordinasyon kurumları ile görüşerek giderdik. Biz bu işe Aydıncık’ta, Yeşilovacık’ta, Boğsak’ta başladık ve Muğla, Manavgat’ta bitirdik. 10 günden beri gerçekten arkadaşlarımız özveriyle çalıştılar. Gerçekten Mersin Büyükşehir olarak biz bütün bu alanlardan alnımızın akıyla çıktık” dedi.

Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı’nda arazöz şoförü olarak görev yapan Reşat Örüng;

Muğla halkının büyük sevgisiyle karşılaştıklarını belirterek, “Muğla halkı çok dua ediyor bizim için, Mersin için, Büyükşehir için. Çok güzel duyguları var, çok çok da selamları var herkese, Mersin halkına. Özellikle Başkanımız Vahap Seçer’e ve müdürlerimize. Allah bir daha karşılaştırmasın, yaşatmasın böyle bir olayı ama koordinasyonumuz çok güzeldi. Oradaki halk, Muğla halkı sürekli bizim yanımızda durdu” ifadelerini kullandı.