Onur Balcı
|
6 Haziran 2021 Pazar
|
Mersin Ceride Haber
Mersin Büyükşehir Haberleri

Mersin Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı’nda görevli Oğuz Kaan Turgut, dubaların güvenli bisiklet sürüşüne olanak sağladığını belirterek, “Bu yapılan tahribat bisiklet yolunu kullananların güvenliğini tehlikeye atmaktadır. Amacımız Mersin’i bir bisiklet cenneti haline getirmek. Bizler de bu konuda Mersin halkından yardım istiyoruz yapılan imalatlarımızın uzun süreli olması için” diye konuştu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı’nın başlattığı Bisiklet Yolu projesinde, bisiklet kullanıcılarının can güvenliğini korumak için güzergah boyunca yerleştirilen dubalar tahrip edildi. Bisiklet yolunu araç yolundan ayırmak için konulan dubaların araç sürücüleri tarafından tahrip edilmesi ile can güvenliği hiçe sayılırken, dubaların zarar görmesi bisiklet kullanıcılarını tedirgin etti.

“Bu yapılan tahribat, bisiklet yolunu kullananların güvenliğini tehlikeye atıyor”

Vatandaşların can güvenliğini tehlikeye atan olayla ilgili konuşan Mersin Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı’nda görevli Oğuz Kaan Turgut, “Bisiklet yollarımızı taşıt trafiğinden ayırmak için, aynı zamanda bisiklet kullanıcılarının güvenli bir şekilde seyahat etmelerini sağlayabilmek için fiziki bir engel oluşturduk.  Bu fiziki engelimiz de delinatörlerimiz. Bu fiziki engeller ve emniyet mesafeleri tamamen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yayınlamış olduğu yönetmeliklere uygun olarak yapıldı. Ne yazık ki bu yaptığımız fiziki engeller montajı bittikten sonra deforme edildi” dedi.

Vatandaşları bu konuda duyarlı olmaya davet eden Turgut, “Bu yapılan tahribat bisiklet yolunu kullananların güvenliğini tehlikeye atmaktadır. Amacımız burada Belediye Başkanımızın önderliğinde Mersin’i bir bisiklet cenneti haline getirmek. Bizler de bu konuda Mersin halkından yardım istiyoruz yapılan imalatlarımızın uzun süreli olması için. Mersin’de bir bisiklet kültürünü oluşturabilmek için de gerekli çalışmaları ivedilikle yapıyoruz. Bu konuda da tüm illere öncü olmak istiyoruz” diye konuştu.

“Halkımızı daha duyarlı olmaya davet ediyorum”