Onur Balcı
|
6 Haziran 2022 Pazartesi
|
Mersin Ceride Haber
Yenişehir Haberleri

Sürdürülebilir Çevre ve İklim Değişikliği Uluslararası Bilim Festivalinin açılışına 6 bin çocuk katılım sağladı. Festival, vatandaşların ilgisini celbetmeyi başardı.
 Açılışta çocuklara seslenen Başkan Özyiğit, “Sizlere güvenim ve inancım sonsuz. Eminim ki ülkemizin kurucusu Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yolundan ayrılmayacak ve çok güzel işler başaracaksınız.” dedi.
Avrupa Komisyonu tarafından kabul edilen proje, Avrupa Komisyonunun resmi sitesinde yer almaya hak kazandı.
Başkan Abdullah Özyiğit, “Göreve geldiğimiz günden bu yana canlı yaşamını ve ekolojik dengeyi her şeyin üzerinde tutan bir anlayışla çalışıyoruz. Çünkü biliyoruz ki çocuklarımıza bırakacağımız en büyük miras güzel ve sağlıklı bir yaşam alanıdır.  İçerisinde bulunduğumuz pandemi süreci ile bugün çok daha iyi anlıyoruz ki temiz hava, sağlıklı gıda ve yeşil doğa gelecekte en çok ihtiyaç duyacağımız şeyler olacak.  İşte bu farkındalık ve sorumlulukla; yaklaşık bir yıl önce tam da bu merkezimizde Yenişehir Belediyesi olarak sürdürülebilir enerji politikalarını destekleyen İklim ve Enerji için Avrupa Belediye Başkanları Sözleşmesi’ni imzaladık.  Türkiye’de sözleşmeye imza atan 23 belediye arasına girerken Mersin’de ise ilk belediye olduk. Ayrıca Başkanlar Sözleşmesi’nin 2020- 2030 dönemi kriterlerine uyacağını taahhüt eden ilk belediye de olduk. Sözleşme ile 2030 yılına kadar bölgemizde karbondioksit ve diğer sera gazı emisyonlarını en az %40 oranında azaltma ve yenilenebilir enerji kaynaklarının daha fazla kullanılmasını sağlama sözünü verdik.  İklim değişikliği konusunda farkındalık oluşturmak, toplumu bilgilendirmek ve bilinçlendirmek amacıyla projeler geliştireceğimizi de taahhüt etmiştik.”diye konuştu.