Onur Balcı
|
6 Haziran 2022 Pazartesi
|
Mersin Ceride Haber
Anamur Haberleri

Anamur belediyesi danışmanlık merkezi, her hafta bir ilkokulu ziyaret ederek, teknoloji bağımlılığı ve teknolojiyi faydalı kullanma semineri verecek.
İlçe genelinde başlatılan çalışmalara psikologlar ve sosyologlar da eşlik edecek. Pilot okul olarak Malaklar İlk-Ortaokulu seçildi.
Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç yaptığı açıklamada: “Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın, zihnen ve bedenen sağlıklı bireyler olarak yetişmesini önemsiyoruz bu nedenle teknolojinin ve dijital platformların hayatımızın her alanında bu kadar aktif hale gelmesi ile birlikte günümüzün en çok görülen problemlerinden birisi haline gelen teknoloji bağımlılığı konusunda belediyemize bağlı Danışmanlık Merkezimizde görev yapan psikologlarımız, sosyal hizmetler uzmanımız ve sosyoloğumuz ile böyle bir proje başlattık.
Bu kapsamda ilçemizde bulunan tüm okullarda öğrenim gören ilkokul öğrencilerimize teknoloji bağımlılığını ve teknolojiyi faydalı kullanmayı anlatıyoruz. Vereceğimiz seminerlerle Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyeti emanet ettiği gençlerimizi teknolojik imkanlardan en üst seviyede faydalanan ancak dijitalin esiri olmayan bireyler olarak yetiştirmek en temel hedeflerimizden birisi olmalıdır. Çocuklarımızın gelişimi ve sağlıklı bireyler olarak geleceğe hazırlanması için farkındalık programı hazırlayan psikologlarımıza teşekkür ediyorum.” Dedi