Onur Balcı
|
6 Haziran 2022 Pazartesi
|
Mersin Ceride Haber
Anamur Haberleri

Başkan Kılınç: "Doğalgaz Getirilmesi İçin Bütün Prosedürler Tamamlandı"

Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç'ın en önemli projelerinden birisi olan Anamur'a doğalgaz getirme projesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan kararname sonrası resmi gazetede yayımlandı.

Doğalgaz boru hattının geçeceği güzergahın acele kamulaştırılması için resmi gazetede yayımlanan kararın ardından projenin hayata geçirilmesi için hiç bir engel kalmadığını belirten Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç: " Antalya'nın Manavgat, Alanya ve Gazipaşa  ilçelerini kapsayan ve bizim girişimlerimizle ilçemiz Anamur'un da dahil edildiği doğalgaz projesinde bütün resmi prosedürler tamamlandı. Boru hattının geçeceği güzergahta acele kamulaştırma yapılmasına dair karar, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile resmi gazetede yayımlanarak resmen yürürlüğe girmiş oldu." dedi.

Projenin başından sonuna takipçisi olduğunu belirten Başkan Kılınç: "Seçim döneminde verdiğimiz sözlerden birisi de Anamur'a doğalgaz getirmekti. Her Ankara ziyaretimizde BOTAŞ Genel Müdürlüğü ve ilgili kurum ve kuruluşlarımızla yaptığımız görüşmeler sonucu Manavgat-Gazipaşa arasında yapılması planlanan doğalgaz projesine ilçemiz Anamur'un da dahil edilmesini sağladık. Projenin hazırlanmasından ihaleye çıkılmasına, güzergahın belirlenmesinden depolama yerlerinin tespitine kadar hemen her aşamasında projenin takipçisi olduk. Bugün gazetede yayımlanan kamulaştırma kararı ile projenin bütün alt yapısı tamamlanmış oldu. Acele kamulaştırma işlemlerinin tamamlanmasının ardından projenin hızla tamamlanarak ilçemiz Anamur'un doğalgaza kavuşacağına inanıyorum. Projeye Anamur'un dahil edilmesinde ve bütün resmi prosedürlerin tamamlanarak bu seviyeye getirilmesinde emeği geçen başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a, BOTAŞ Genel Müdürlüğümüze ve ilgili tüm kurumlarımıza teşekkür ediyorum. İlçemize ve hemşehrilerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum." dedi.