Onur Balcı
|
9 Eylül 2023 Cumartesi
|
Mersin Ceride Haber
Siyaset Haberleri

Chp'nin 100'üncü yılı Tarsus Cumhuriyet Meydanı'nda kutlandı. Program bitiminde önümüzdeki yerel seçimler için Chp'nin Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç'ı meydandan ayrılırken gördüm. İlgimi çeken şu oldu. Sayın Boltaç, meydandan ekibiyle birlikte ayrıldığı anda, neredeyse meydan boşaldı. Geriye bir kaç partili kaldı. 

Meydanı Boltaç mı doldurdu

Programa CHP'liler ve Sayın Bozdoğan'da katılmıştı. Ancak Sayın Boltaç'ı ekibiyle meydandan ayrılırken görünce şunu farkettim. Bütün kalabalık Boltaç'ın ekibiymiş. Yani Boltaç meydanı terk ettiğinde meydan boşaldı. Bu dahi Chp'nin Sayın Bozdoğan ile yolları kesin bir şekilde ayırdığının resmiydi. Ayrıca adayın Sayın Boltaç olduğunun da vesikası.

Durum böyle olunca Sayın Boltaç'ı aradım ve ziyaret etmek istediğimi söyledim. Kendisi ricamı kabul etti ve beni seçim bürosuna davet ederek onure etti. Evet Boltaç, çoktan seçim bürosunu açmıştı. Aday Boltaç....

Boltaç'ın projelerini dinleme fırsatım oldu 

Sayın Boltaç ile kısa bir görüşmemiz oldu. Merak ettiğim konuları kendisine yönelttim.

Sayın Boltaç şayet kazanırsanız belediyeyi yönetecek ekibiniz varmı?

Tabiki var. Ekibimde Şehir Plancısı, Yüksek Mimar ve alanında uzman daha birçok kişi var. Ayrıca bu konuya şunu da eklemek istiyorum. Ben geldiğimde kimsenin ekmeği ile oynamayacağım. Yeterki işini yapsın. Sokaklarda temizlik yapan, foseptik temizleyen,  kısacası işçi olarak çalışan insanlara karşı kalbim çok yumuşak. Eski dönem, yeni dönem kavramı bana çok uzak.

Başkanım biraz projelerinizden bahsedermisin 

Tarsus tarihi bir şehir. İncil'de dahi adı geçen, kadim bir şehir. Her tarafı tarih. Mesela Barbaros Hayrettin Lisesi'nin tabanı olduğu gibi mozaik. Neden liseyi yeni bir alana taşıyıp, o mozaikleri ortaya çıkarmayalım. Aynı bölgeye birde otel yapıp yurtdışı ve yurtiçi turistik projeler geliştirmeyelim. Örneğin, Hristiyanlar şehrimizi ziyarete geliyor. Ama bir lokantada öğle yemeği dahi yemiyor. Ziyaretin ardından hızlıca şehirden ayrılıyorlar. Esnaf bundan fayda görmüyor. Bu ve bunun gibi daha birçok kronik problemi var Tarsus'un. Hepsini çözeceğiz. Dersime iyi çalışıyorum merak etmeyin.

Son olarak ne söylemek istersiniz

Ben bu şehirde doğdum ve doydum. Bu şehire ve burada yaşayan insanlara borcumu ödemek istiyorum. Bunu da onlara en güzel şekilde hizmet ederek ödeyeceğim.