Onur Balcı
|
6 Haziran 2022 Pazartesi
|
Mersin Ceride Haber
Mersin Büyükşehir Haberleri

Mersin Büyükşehir Belediyesi, avakado fidanı dağıtımı projesi kapsamında ilçeleri gezmeye devam ediyor. Anamur, Erdemli ve Akdeniz ilçelerinde dağıtımı yapılan fidanlar üreticilere %50 hibeli olarak verildi. 57'si kadın olmak üzere toplam 203 üretici bu hizmetten faydalandı.
Büyükşehir, Anamur’da 2 bin 540, Erdemli’de 1000 ve Akdeniz ilçesinde 500 adet olmak üzere toplam 4 bin 40 adet Bacon, Fuerte, Has çeşitleri olan avokado fidanını sahiplerine ulaştırdı. Avokadonun önemli bir gelir kaynağı olabileceğini düşünen üreticiler, fidanlarını dikmeye başladı.
Yetiştirici Vural Çarboğa, “İlacı, gübresi narenciyeye göre daha ekonomik. Avokado fidesi üzerine narenciyeyi kıyaslayacak olursak yüzde 80 daha avantajlı. Avokadoda ilaç mevzu bahis değil. Su ve taban gübresinden ibaret olan bir bitki, bu da çok cazip gelmekte. Çok ümitliyiz. Kilo bazında bir narenciye yetiştirmenin maliyeti 1,50 TL, bunun maliyeti 1 TL; onun kilosu 2-2,50 TL, avokadonun kilosu 40 TL. Böyle olunca yüzlerce kar fark var arasında, kesinlikle cazip geliyor” dedi.