Onur Balcı
|
6 Haziran 2022 Pazartesi
|
Mersin Ceride Haber
Toroslar Haberleri

30 Ağustos Zafer Bayramının 99. Yılı kapsamında düzenlenen kara kucak güreşleri son buldu. 3 kategoride katılım alan müsabakalar 810 güreşçi katıldı. Ayvagediği Mahallesi'nde başlayan ve Soğucak Mahallesi'nde devam güreşlerin
Final karşılaşması Gözne mahallesinde yapıldı. Yarışmaya katılım oldukça yüksek oldu. Er meydanına çıkan güreşçiler, her kesimden ilgi gördü. Çoşku ve şenlik havasında geçen güreşleri vatandaşlar dikketle izledi.
Yarışmalara, MHP Mersin Milletvekilleri Baki Şimşek ve Olcay Kılavuz, MHP MYK Üyesi Serdar Soydan, Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Emre Yüksel, Genel Sekreter Yardımcıları Melikşah Ebubekir Dinçer ve Mehmet Demircioğlu, Mersin Ülkü Ocakları Başkanı Murat Sezer, MHP Toroslar İlçe Başkanı Hüsnü Doğan, MHP Tarsus İlçe Başkanı Mehmet Çelik, Mersin İl Müftüsü Şaban Kondi, Toroslar İlçe Milli Eğitim Müdürü Nazmi Kendigelen, Toroslar Ülkü Ocakları Başkanı Vural Koparan, Cumhur İttifakı Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamit Tuna, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları, sendika başkanları ve çok sayıda vatandaş takip etti.
Başkan Afşın,"Ağustos ayı, Türk'ün zafer ayıdır" diyen Başkan Yılmaz; "3 gün üst üste düzenlediğimiz güreş müsabakalarıyla Zafer Haftası'nı kutladık. Ağustos Ayı, Türk'ün zafer ayıdır. 1071'de Sultan Alpraslan, Malazgirt'te Bizans İmparatoruna karşı büyük bir zafer kazanarak Anadolu'nun kapılarını atalarımıza açtı. Anadolu, ebediyen Türk yurdu oldu. Sultan Alparslan'ı ve adını taşımaktan şeref duyduğum komutanı Afşın Bey'i, tüm şehitlerimizi, gazilerimizi rahmetle, minnetle anıyorum. 30 Ağustos'ta ülkemizin her yeri düşman tarafından işgal edilmişken, her evde bir şehit varken, kimisi Yemen'de, kimisi Çanakkale'de, kimisi dünyanın çeşitli yerlerinde kalmışken, milletimiz son askerle, son mermiyle, son kazma ve kürekle kurtuluş mücadelesi verdi. Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve tüm silah arkadaşlarını saygıyla, rahmetle anıyorum. Bu etkinliğimizin amacı hem zaferimizi kutlamak hem de bir geleneği yaşatmak. Çocuklarımıza zafer bilincini aşılamak istiyoruz. Bugünün kıymetini bilmeleri, o günlerde verilen mücadeleyi anlamaları ve idrak etmeleri gerekir. Etkinliğimize katılan tüm pehlivanlarımızı, spor insanlarımızı ve değerli hemşehrilerimi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun" diye konuştu.