Onur Balcı
|
6 Haziran 2022 Pazartesi
|
Mersin Ceride Haber
Mersin Büyükşehir Haberleri

Ortak yayın yapan 4 TV kanalında gazeteciler sordu, Vahap Seçer yanıtladı.
Tarsus Gençlik Kampı’nda 4 TV kanalının ortak canlı yayınında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Cemiyet söyleşileri programında sorulara yanıt verdi. 
Meclis’te borçlanma yetkisi alamamaları ve bürokrasiye takılmaları nedeniyle hizmetlerde geciktiklerini söyleyen Başkan Seçer, “Biz onun için diyoruz; parti ayrımı yapmaksızın, belediyeler doğru işler yapıyorsa merkezi hükümet bizim işimizi kolaylaştırmalı” dedi.
Başkan Seçer, “2022’de toplam 167 yeni otobüs gelecek. Biz toplu taşımayı ticari bir faaliyet olarak görmüyoruz” ifadelerine yer verdi. 
Mezarlıklarla ilgili gelen bir soru üzerine Başkan Seçer, “Mersin’de şu anda herhangi bir problemimiz yok. Güneykent, Çiftlik, merkezde de geriden gelen boş yerler var ya da defin üzeri yapabiliyoruz biliyorsunuz; aynı aileden. Belirli kriterleri var, kuralları var. Onlar uygun olursa onları da gerçekleştiriyoruz. Yeni yerimiz şu anda tahsis işleri bitti, oranın etüdü yapıldı, sondajı yapıldı, izinleri alındı, her şeyi tamam; Davultepe’de olacak. Orada yalnız bir otoban bağlantı yolu sorunumuz var. Onu gidermeye çalışıyoruz Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndan, Karayolları’ndan. Oraya ulaşım süresini kısaltmak için. Yine Mezitli Mezarlığı da şu anda dolmak üzere ya da eski kalan yerler define müsaade ediliyor. Herhangi bir problem olabilecek bir durum yok.” ifadelerini kullandı.