Onur Balcı
|
6 Haziran 2022 Pazartesi
|
Mersin Ceride Haber
Toroslar Haberleri

Toroslar'da özlenen ramazan şenlikleri başladı

Toroslar Belediyesi, on bir ayın sultanı Ramazan ayının manevi atmosferini düzenlediği iftar programları ve Ramazan panayırları ile yeniden yaşatıyor. 
Etkinlikler, Ramazan ayı boyunca her gün farklı bir mahallede kuruluyor. Etkinlikler de, unutulmaya yüz tutmuş geleneksel Ramazan eğlenceleride yer alıyor.

Nerede o eski Ramazanlar

Belediye, iftar sofralarında nerede o eski ramazanlar diyenlere nispet bir çok etkinliğe yer veriyor. Tasavvuf musıkisi, Karagöz-Hacivat, Meddah, sihirbaz gösterileri ve İbiş ile Memiş’e kadar birçok meşk Toroslar halkı için sahne alıyor. Portakal ve Mustafa Kemal Mahalleleri’nde açılan ilk iftar programında,  Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, hemşehrileriyle gönül sofrasında buluştu. Mahalle sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği programda, okunan Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından bu yılın ilk orucu açıldı.

Ramazan ayının ikinci iftar programı ise Arpaçsakarlar Mahallesi’nde düzenlendi.

Toroslar’da Ramazan ayının vazgeçilmezi olan iftar sofralarının sevinci, Arpaçsakarlar’ın Düşman İşgali’nden Kurtuluşu’nun 102’nci yıl dönümünde ikiye katlandı. Programda, milli mücadelenin simgesi kalpak da dağıtılarak coşkuyla marşlar söylendi.

Kuvayimilliye ruhu ile kenetlenerek birlik ve beraberliğin en güzel fotoğraf karesinin verildiği iftar programı, Arpaçsakarlar Mahallesi’nde bulunan Cumhuriyet Meydanı’nda yapıldı.

İftar masalarını tek tek gezerek hemşehrilerinin Ramazan ayını tebrik eden Başkan Yılmaz, tüm hemşehrilerine katılımlarından dolayı teşekkür etti.

Başkan Yılmaz, Ramazan ayının birlik, beraberlik ve dayanışma ayı olduğunu belirterek; “İki yıldır tüm dünyayı kasıp kavuran Covid-19 virüsü nedeniyle iftar programlarımızda bir araya gelememiştik. Bu yıl Allah’a çok şükür ki Ramazan ayının güzelliklerini yaşamak üzere mahallelerimize geldik, iftar sofralarımızı kurduk. Ramazan panayırımızda çocuklarımızı geleneksel oyunlarla buluşturuyoruz. Düzenlediğimiz etkinlikler sayesinde hemşehrilerimize eski Ramazanları yaşatıyoruz” dedi.