Onur Balcı
|
6 Haziran 2022 Pazartesi
|
Mersin Ceride Haber
Mersin Büyükşehir Haberleri

Daha önceleri kadınların dikiş atölyesi olarak kullandığı Ötüken Vadi Park içindeki tesis, okuma salonu haline getirildi. Mahalle sakinlerinin isteği üzerine yapımına başlanan hizmet binası, olduğu gibi Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi’ne bağlı Kültürel Tesisler Şube Müdürlüğü çatısı altındaki Kütüphane Şefliği’nin sorumluluğuna verildi.
İç kısımda mutfak, personel ofisi, tuvalet, arşiv, okuma ve çalışma alanları yer alan, ferah ortamıyla dikkat çeken Ötüken Vadi Park Okuma Salonu, önümüzdeki günlerde hizmete girecek. Ekipler, ayrıca özel gereksinimli vatandaşların rahatça kullanabilmesi için engelli rampaları da yerleştirdi.
Yapım Bakım Onarım Şube Müdürlüğü’nde görevli Makine Mühendisi Murat Şahin ise “Muhtarımızın ve vatandaşlarımızın istekleri doğrultusunda Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Vahap Seçer’in katkılarıyla çok amaçlı salonumuzu inşa etmiş bulunmaktayız. Vatandaşımızın rahat, konforlu bir zaman geçirebileceği bir alan olarak düşünüldü. Kışın soğuktan, yazın da sıcaktan etkilenmemeleri için 2 tane 48 bin Btu’luk klima, 1 tane 9 bin Btu’luk klima monte edildi. WC’ler ve ortak kullanım alanları hijyenik şartlara tamamen uymaktadır. Hijyenik klozetler, hijyenik lavabolar, fotoselli bataryalar ve fotoselli kağıtlar olmak üzere tamamıyla temassız çalışan malzemeler, ürünler seçilmiştir” diye konuştu.