Onur Balcı
|
6 Haziran 2022 Pazartesi
|
Mersin Ceride Haber
Yenişehir Haberleri

Mersin'de düzenlenen Triatlon kupası sona erdi
Mersin Yenişehir Belediyesi, Avrupa Triatlon Birliği ve Türkiye Triatlon Federasyonu ve iş birliğiyle Mersin’de düzenlenen 2022 Yenişehir Avrupa Triatlon Kupası sona erdi. Dünya çapındaki triatletler Avrupa şampiyonu olmak ve Olimpiyat yolunda puan toplamak için yarıştı. 2 gün süren yarışmalar sona erdi.
27 ülkeden yaklaşık 600 sporcunun ter döktüğü yarışlara Mersinliler yoğun ilgi gösterdi. 2022 Yenişehir Avrupa Triatlon Kupası elit kadınlar ve elit erkekler yarışlarında Dünya’nın önde gelen triatlon sporcuları mücadele etti. Elit kadınlarda Almanya’dan Tanja Neubert birinci, İsviçre’den Nora Gmür ikinci ve Polonya’dan Roksana Slupek üçüncü oldu. Elit erkeklerde ise Fas’tan Jawad Abdelmoula birinci, Macaristan’dan Csongor Lehmann ikinci ve Almanya’dan Henry Graf üçüncü oldu. Milli sporcularımız Gültigin Er 43’üncü, Enes Kızılcık ise yarışı 49’üncu sırada tamamladı. 
Faaliyetlere Vahap Seçer'de iştirak etti. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “Bu turnuvanın kazananı dostluk, barış, kardeşlik.” dedi.