Onur Balcı
|
7 Haziran 2021 Pazartesi
|
Mersin Ceride Haber
Mersin Büyükşehir Haberleri

Hırvat Milletvekili Vahap Seçer'i ziyaret etti

Hırvatistan Cumhuriyeti 12 azınlıktan sorumlu ve bağımsız Milletvekili Veljko Kajtazi, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i ziyaret etti.

Ziyarette; Hırvatistan Cumhuriyeti bağımsız Milletvekili Veljko Kajtazi, Kali Sera Roman Birliği Başkanı Suzanna Kricmar, Akdeniz Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Ali Daylam, Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı İbrahim Evrim, Mersin Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Bedrettin Gündeş yer aldı.

Başkan Seçer, Türkiye’de Roman yurttaşların asli unsur olduğunu vurgulayarak, “Ama bu da bir gerçektir ki Hırvatistan’da ya da diğer bölgelerdeki Romanların yaşadığı sıkıntıların; bu toplumsal sorunlardır, kültürel farklılıklardır, ekonomik, eğitim sorunlarıdır; Türkiye’de de yaşandığı bir gerçek” dedi.

Kali Sera Roman Birliği Başkanı Suzanna Kricmar ise Mersin’e üçüncü kez geldiğinden bahsederken, Mersin’de bulunduğu için çok mutlu olduğunu belirtti. Mersin’in çok güzel bir şehir olduğunu da kaydeden Kricmar, “Aslında ben burada yaşamak istiyorum. Burada görülen o ki tüm azınlık gruplar bir arada, barış içerisinde yaşıyorlar. Sizin de hem Mersin’de hem Türkiye’de azınlıklar için çalıştığınızı ve iyi iş yaptığınızı görüyorum” ifadelerini kullandı. Kajtazi, Başkan Seçer’e kardeşliği simgeleyen hediyeler takdim ederken, Seçer de günün anısına Milletvekili Kajtazi’ye ve Kricmar’a hediye takdiminde bulundu.