Onur Balcı
|
6 Haziran 2022 Pazartesi
|
Mersin Ceride Haber
Mersin Büyükşehir Haberleri

Mersin ile Güney Moravya arasında iyi niyet ve iş birliği anlaşması imzalanıyor. Bu sebeple Büyükelçi, Başkan Seçer'i ziyaret etti. Büyükelçi Vacek, imzalanacak anlaşma öncesi "gayretimi Mersin ve Güney Moravya arasında imzalanacak iş birliği anlaşmasına veriyorum" dedi.
Başkan Seçer, “Ülkeler arasında ya da şehirler arasında, sadece ekonomik değil, sosyal ve kültürel açıdan da iş birliğinin olmasını önemsiyoruz” dedi.
Başkan Seçer, Türkiye ve Çek Cumhuriyeti arasında önemli bir ticaret hacmi olduğunu ifade ederek, iki ülke arasındaki 4 milyar dolarlık dış ticaret hacminin 2.75 milyarlık kısmını Türkiye’nin Çekya’dan yaptığı ithalatın oluşturduğu söyledi. İki ülke arasındaki ticaretin artırılmasının önemine değinen Seçer, Mersin ile Güney Moravya arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi gerektiğini de vurguladı. Mersin’in en önemli potansiyellerinden olan liman ve tarımın ilişkilerin geliştirilmesi konusunda önem taşıdığını ifade eden Başkan Seçer, “Mersin, Doğu Akdeniz çanağının önemli bir liman kenti. Burayı değerli kılan en önemli ekonomik özellik, birçok sektörün burada varlığını sürdürmesi. Tarım sektörü son derece etkin ve yaygın. Burada dünya ticareti hüküm sürüyor. Çünkü bir limanınız var. Limanınızın olması Orta Doğu’ya, Kafkaslar’a muazzam bir karayolu koridoru üzerinde lojistik imkânı sunuyor. Her ne kadar bu potansiyeli tam açığa çıkarılmamışsa da muazzam bir turizm kenti. Akdeniz'e 320 kilometre kıyısı olan bir şehir” diye konuştu.