Onur Balcı
|
6 Haziran 2022 Pazartesi
|
Mersin Ceride Haber
Toroslar Haberleri

Mersin'in güzel ilçesi Toroslar, 0 rakımdan 2500 rakıma kadar değişen iklimi ile çeşit çeşit ürünün üretilebileceği bir bölge. 
İlçenin Evrenli Mahallesinde öyle bir ürün yetişiyorki adı Cennet Meyvesi.
Sarı renkleriyle ağaçları süsleyen Trabzon hurması içerdiği zengin vitamin ve besin değerleri ile göze çarpıyor. 
Toroslar Belediyesi, Toroslar Kaymakamlığı ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile birlikte Trabzon Hurmasının ilk hasat dönemi için şenlik düzenledi. 
Şenliğine; Toroslar Kaymakamı İbrahim Çenet, Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Toroslar İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Kemal İlcay, Toroslar İlçe Milli Eğitim Müdürü Nazmi Kendigelen, Toroslar Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Mehmet Özdemir, Toroslar İlçe Müftüsü Bayram Danacı, Mersin Toroslar Muhtarlar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Şahpaz, Belediye Meclis Üyeleri, mahalle muhtarları, üreticiler, çiftçiler ve vatandaşlar katıldı.
Hurma üretiminde Mersin, ülkemizde ikinci sırada. Toroslar ilçeside Mersin üretiminin %63'ünü karşılıyor. 
Evrenli Mahallesi Muhtarı Savaş Kaya yaptı. Kaya, hurmanın 7 yılda verime oturan ve 8 ay hasat dönemi olan bir ürün olduğunu belirterek; “Hurma bizim köyümüzün ana ürünüdür. Yaklaşık 600 dönüm civarında hurma bahçesi bulunmakta. Bu yıl bin 500 ton hurma ürünü beklemekteyiz. Köyümüzde 10 yıl önce şeftali ve narenciye bahçeleri vardı. Bu ürünler para etmediği için günümüzde büyük bir piyasa değeri olan hurma üretmeye başladık. Bu etkinliğin düzenlenmesine katkıda bulunan Toroslar Kaymakamımız Sayın İbrahim Çenet’e, Toroslar Belediye Başkanımız Sayın Atsız Afşın Yılmaz’a, İlçe Tarım ve Orman Müdürümüz Sayın Mustafa Kemal İlcay’a teşekkür ederim” dedi.