Onur Balcı
|
6 Haziran 2022 Pazartesi
|
Mersin Ceride Haber
Mezitli Haberleri

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, üniversitelerin açılmasıyla Mersin'e gelen öğrencilerin ev ve yurt problemleri ile yakından ilgileniyor. Başkan, yurt bulamayan öğrenciler ile ev sahiplerini bir araya getiriyor. Ayrıca evinde öğrenci bulundurabilecek durumu olan vatandaşlar ile görüşmeler yapıyor.
Yaşanan yurt sorunuyla ilgili çözüm önerilerini de sıralayan Başkan Tarhan, “Mersin’de alınacak bir dizi önlemle öğrencilerin barınma sorununun çözülebileceğini ifade eden Başkan Tarhan şu görüşleri paylaştı:

“Özellikle Mezitli’de atıl durumda çürümeye terkedilmiş İçişleri Bakanlığı Eğitim Tesisleri küçük dokunuşlarla çağdaş bir yurt kompleksine dönüştürülebilir. Diğer taraftan hayırseverlere belediyemizce sağlanacak kolaylıklarla özellikle yurt yapımı desteğini amaçladık. Belediyemiz ile yurt yapılabilmesi için yer gösterme, kaynak sağlama gibi işbirlikleri yapılabilir. Öğrencilerimizi, 21. Yüzyılda böylesi basit hamlelerle çözülebilecek bir sorunla baş başa bırakarak bir ülkenin geleceğini tehlikeye atmamalıyız”dedi.