Onur Balcı
|
6 Haziran 2022 Pazartesi
|
Mersin Ceride Haber
Erdemli Haberleri

Erdemli belediyesi park ve bahçeler müdürlüğü, parklarda ve şehrin bir çok yerinde ağaç budama çalışması başlattı. Budanan ağaçlardan çıkan dallar, küçük parçalara ayrılarak sobalık hale getiriliyor. 
Erdemli belediyesi, parça hale getirilen odunları ihtiyaç sahipleri için çuvallıyor.
Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, “Dallar Budanıyor, Yuvalar Isınıyor şiarıyla hareket ettik. Park Bahçeler Müdürlüğümüzün budadığı dalların tamamını odun haline getiriyoruz. Kış aylarında soğuktan muzdarip olan vatandaşlarımızın evlerine kadar götürüp, onların kış aylarında kışı rahat geçirmelerini, huzurlu geçirmelerini, yuvasının daha sıcak geçmesini en güzel şekilde sağlıyoruz. Çünkü biz de israf etmeden, israfa yönelmeden, doğadaki tüm materyalleri en güzel şekilde değerlendirip, bunu mutlaka verime dönüştürüyoruz” diye konuştu.
Projeden faydalanan yaşlı Meryem teyzenin mutluluğu ise gözlerinden okunuyordu. Soba üzerinde, odun ateşinde demlediği çayı ekiplere ikram eden Meryem Keş, “Allah razı olsun belediyemizden, odunumuzu getirdi. Kışlık yakıyoruz, ısınıyoruz, yemeğimizi, çayımızı pişiriyoruz. Teşekkür ettik başkanımıza” diye konuştu.