Onur Balcı
|
6 Haziran 2022 Pazartesi
|
Mersin Ceride Haber
Erdemli Haberleri

Tenisten futbola, mücadele sporlarından okçuluğa kadar sporun her dalında, Spor Koordinasyon Merkezi ile iki bin gence eğitim veriliyor. Denize sıfır noktadan Toros Dağları’nın zirvesine kadar kurulan spor tesisleri ile kent merkezinden kırsala varıncaya kadar toplumun her kesimin spor yapması hedefleniyor.

6-15 yaş çocukların eğitim aldığı spor merkezlerinde, dart, okçuluk, tenis, aerobik ve pilates, voleybol, basketbol, futbol, muay thai, taekwondo spor dallarında eğitim alma şansı bulurken oluşturulan kadın spor merkezleri üzerinden ise kadınlar rahatlıkla eğitmenler eşliğinde spor yapabiliyor.

Kent merkezinde ne varsa, kırsal mahallelerde o olacak bakışıyla hareket ettiklerini ifade eden Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, “Kent merkezinden kırsala doğru spor merkezi hareketleri başlattık. Şu ana kadar Erdemlimizin tamamında 62 tane spor merkezimiz var. Kırsalda eksik olan yerlerimizi hızla tamamlayıp, insanlarımızın yediden yetmişe tamamının spor yapmasını sağlayacağız” diye konuştu.

Öte yandan öğrenciler Spor Koordinasyon Merkezi’nde spor faaliyetlerini on iki ay boyunca sürdürüyor.