Onur Balcı
|
14 Temmuz 2022 Perşembe
|
Mersin Ceride Haber
Teknoloji Haberleri

Dolandırıcılığın yeni çeşidi Youtube üzerinden, sahte kripto borsası

Dünyaca ünlü antivirüs yazılım şirketi Kaspersky tespit ettiği yeni dolandırıcılık şeklini açıkladı. Dolandırıcılar, Youtube üzerinden yorumlar ile kullanıcıları kendilerine çekiyor. Senaryo şu şekilde ilerliyor. Youtube üzerinden yorum yaparak, bir açık tespit ettik bizi takip edin diyerek bir link bırakıyorlar. Bu link ile kullancıları ya sahte internet sitesine ya da kendi Youtube kanallarına çekiyorlar. 

Kalpazanlar, sahte haber siteleri üzerinden kripto oturum açma kimlik bilgileri'ni ekran görüntüsü olarak paylaşıp güven veriyor. Ve sizi sahte kripto borsasına oturum açmaya teşvik ediyorlar. Sahte kripto borsasına kayıt yaptığınızda ise bütün oturum bilgileriniz dolandırıcıların eline geçiyor, dakikalar içinde tüm birikimlerinizi başka bir yere taşıyorlar.

Dolandırıcılar, kendi kanallarında yayınladıkları bir video ile bir açık tespit ettiklerini ve bununla istedikleri gibi kazandıklarını iddia ediyor. Örneğin 1 bitcoin kripto borsalarında 10 ethereum ediyor. Bu şebeke tespit ettikleri açık ile bir bitcoin'in 10,4 ethereum edebileceğini anlatıyor. Yani kazancın 4 kat olabileceğini söylüyor. Bu durum yatıcımcıları kendilerine çekmeye yetiyor. Kısacası dolancırıcılar güven kazanmak için Youtube yorumlarını kullanıyorlar.