Onur Balcı
|
6 Haziran 2022 Pazartesi
|
Mersin Ceride Haber
Erdemli Haberleri

Erdemli belediyesi, çocuklar için bir sera yaptı. Ürünler ekildi. Çocuklar müfettiş oldu. Doğa Müfettişleri projesinin ilk uygulandığı yer ise Şehit Musa Özalkan'ın vasiyeti üzerine, adını alan Şehit Musa Özalkan Kreş ve Gündüz Bakımevi oldu.
Başkan projenin amacını, çocuklara doğa sevgisini aşılamak olduğunu ifade etti. Ve şu sözlere yer verdi.
Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, “Üretken belediyeciliğin her anlamda uygulandığı bir belediye anlayışla hareket ediyoruz.  Şu anda on bir dönümlük bir alanda belediyemizin ihtiyacı olan tüm bitkileri burada üretiyoruz. Çocuklarımıza doğa sevgisi, vatan sevgisi, orman sevgisi ve ağaç sevgisini de onların beyinlerine nakşetmek adına şuan çocuklarımızla birlikte çocuk serasındayız” dedi.
Ayrıca Tollu, çocukların sebze ve meyveleri manavda yada mutfakta görmelerinin doğru olmadığını ifade etti. 
Başkan Tollu, “ Çocuklarımız sadece ürünleri manavda ya da evde, mutfakta görmeleri değil de bunu yetiştirmelerini de aynı zamanda sağlıyoruz çocuklarımızla birlikte.  Malum bölgemiz tarım bölgesi, tarım bölgesinde çocuklarımızı da tarımla iç içe, doğayla iç içe bulundurmak adına böyle bir düşünceyi uyguluyoruz. Gelecek nesillere temiz bir dünya bırakmak adına hepimize görevler düşüyor. Özellikle çocuklarımıza temiz bir çevrede yaşamalarının gereği olan onları bilinçlendirme gayretimiz var. Ormanların ne kadar önemli olduğunu, bitkilerin ne kadar önemli olduğunu çocuklarımıza öğretmeye gayret ediyoruz. Tohumdan üretime kadar çocuklarımızla birlikte bunu biz gözlemleyeceğiz ve çocuklarımıza tarımın ülkemiz adına, dünya adına, gelecek adına ne kadar önemli olduğunu da çocuklarımızla birlikte en güzel şekilde yaşayarak müşahede etmiş olacağız” diye konuştu.